dorp europa

Project: Dorp Europa

Opdrachtgever: Tryater

Opdracht: Uitvoer decor ontwerp

Materiaal: Hout

Ontwerp: Elze van den Akker

Speeldata: 10 oktober 2018 - 15 december 2018

 

Op basis van het concept van de voorstelling Dorp Europa (concept en regie Ira Judkovskaja) is een decor ontworpen door Elze van den Akker. De vertaling van haar idee op papier naar een tastbaar decor is in mijn handen. Daarbij houd ik rekening met artistieke wensen maar ook met praktische en technische mogelijkheden. Er is nauw overleg tussen de productie, de ontwerper en mijzelf om het decor zo sterk mogelijk te laten dienen aan de voorstelling en het oorspronkelijk ontwerp zo dicht als mogelijk te benaderen. 

 

Welkom in Dorp Europa. Tryater reist in het najaar met deze kleurrijke voorstelling langs dorpen (en dorpen die zich steden noemen) in Fryslân, is elke dag op een andere plek met andere verhalen. En die verhalen worden groot(s) en klein verteld, in huiskamers en op locaties. Nieuw geschreven werk wordt afgewisseld met teksten uit de wereldliteratuur, waarbij spelers, muzikanten en dansers de ziel van de Europeaan trachten te vangen.

Deze meertalige voorstelling maakt deel uit van het hoofdprogramma van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 en is ook geschikt voor niet-Friestaligen

Bron: tryater.nl

 Kluit&Berg werkte voor en met: